Det Bed and BreadNIEUWS

Gepubliceerd op 02 maart 2014

Wereldmuseum, Future Pass 3.0 tentoonstelling


Een nieuwe kunstvorm die een combinatie is van oosterse en westerse kunsttradities komt aan bod in FUTURE PASS 3.0; verwacht vanaf februari 2014. Future Pass 3.0 is het logische gevolg op The world of MANGA.

Op de Biënnale in Venetië van 2011 presenteerden het Today Art Museum uit Bejing in samenwerking met het Wereldmuseum Future Pass 1.0, gevolgd door Future pass 2.0 in het Wereldmuseum. In deze tentoonstellingen maakte het publiek voor het eerst kennis met de kunstvorm die de 21ste eeuw gaat domineren: Animamix. Het is een combinatie van manga, anime en de klassieke kunsttradities van het Oosten, gecombineerd met de Westerse kunsttraditie. Animamix is een kleurrijke kunstvorm die met humor en satire een beeld geeft van de globaliserende samenleving waarin de eeuwige jeugd als ideaal centraal staat. Het is, net als de traditionele oosterse kunst, verhalende kunst. Het internet en de digitale techniek zorgen ervoor dat kunstenaars uit oost en west met elkaar communiceren in een nieuwe universele beeldtaal. Hun futuristische kunst zal de 21e eeuw overheersen

Future Pass 3.0 presenteert drie exponenten van deze internationale kunstvorm. Bij alle drie is het veel meer dan wat je ziet: een imaginaire wereld die zich realiseert.